Indrukken - Reisverslag uit Rio de Janeiro, Brazilië van reneluining - WaarBenJij.nu Indrukken - Reisverslag uit Rio de Janeiro, Brazilië van reneluining - WaarBenJij.nu

Indrukken

Door: Rene Luining

Blijf op de hoogte en volg

09 Januari 2006 | Brazilië, Rio de Janeiro

Wat een belangstelling voor zo iets "normaals". Het doet erg goed te zien dat zoveel vrienden en bekenden betrokken zijn bij Ibiss. De eerste dagen veel favela's bezocht en via Nanko (directeur Ibiss) inzage gekregen in het hoe en waarom van hun levensomstandigheden. De favela's staan onder bewind van 1 van de 3 ,elkaar zwaar bestrijdende, commando's. Bron van inkomsten: alles wat met drugs te maken heeft. Tot nu toe al veel voetbal gezien maar nog niet getraind. In Terra Encantada moet eerst het veld nog geegaliseerd worden. In vila Cruzeiro (favela van 350.000 inwoners) ga ik de groep 16-18 jarigen ook trainen. Eerste dagen als zeer indrukwekkend ervaren. Groeten vanuit een hot Rio (38 gr)

• 09 Januari 2006 - 14:57

Hans Truin...:

René, faz-me mais como um nível lido que você primeiras impressões é, impressive bom o campo e legaliza-o o staircase longo...

René, Het doet me meer als goed te lezen dat u eerste indrukken, indrukwekkend zijn.
    Egaliseer het veld en legaliseer de lange trap…

Hans...

• 09 Januari 2006 - 16:16

Rob Retèl:

Confrère, goed te horen dat je alive and kicking bent. Heb je gisteren node gemist op onze wekelijkse golf ochtend.
    Gelukkig waren broer Ruurd, Wally en Thieu van de partij. Toevallig was er gisteren een documentaire op TV over de favela's, dit in combinatie met Ronaldinho en het Brazilaans elftal, heb jou (nog) niet op het scherm gezien. Aan jou om het volgende Braziliaanse talent naar Nuenen te halen. Het gaat je goed vriend, pas goed op jezelf.
    Groet Rob

• 09 Januari 2006 - 16:17

Sanne:

Lieve Papa,

Leuk!!! Jouw eerste berichtje!!! Neem aan dat Tamarise dat meisje is met wie je naar het ziekenhuis bent gegaan, omdat ze een gat in haar kin had....?? Ook heel erg leuk om foto's te zien waar jij op staat, zo kunnen we jou toch nog af en toe zien!! Dus... maak maar heel veel foto's met jou erbij!! Hier alles goed, maar we missen jou wel hoor!!

Love you xxx sanne

• 09 Januari 2006 - 16:50

Teun:

Lieve Rene,

bij ons thuis vriest het snachts en bij jou is het 38 graden. Wij zijn vandaag alweer voor het eerst naar school geweest.
    en heb je al wat gedaan met de voetbal of geld van ons?

groeten Teun

• 09 Januari 2006 - 21:29

Anke & Co:

Ik hoop voor de voeten van die leuke Braziliaanse meisjes dat je niet mee hebt gedaan met de balletles....
    Leuk om wat te lezen en wat te zien!
    Groeten uit een koud en mistig land.
    Anke
    Trouwens: je had je kont nog niet gekeerd of ik werd door ons moeder al op de mosselen uitgenodigd! Lekker puh!

• 09 Januari 2006 - 21:52

Rob Boerekamps:

Ha die trainert, mooi die plaatjes! We kunnen in ieder geval zien dat je veel goeds kunt doen. "Muito juízo e prosperidade. Mais e mais respeito para te." Groeten van de KST-clan.

• 09 Januari 2006 - 22:25

Peter Goenee:

Fijn te zien dat je het goed maakt. Aan het voetbalveld te zien hebben ze geen sproei installatie nodig en kan je na het egaliseren meteen aan de slag. Succes en ook kusjes van Maja.

• 10 Januari 2006 - 12:08

Ruud Luining:

Fijn om iets van je horen en te zien. We krijgen op deze manier een beetje een beeld van je ervaringen. Wacht met smart op foto's van wat oudere favellinnekes! Groeten.

• 10 Januari 2006 - 12:35

Ard:

He Rene,

Beter laat dan nooit zal ik maar zeggen. Heel veel plezier in Brazilie en succes! Groeten, Ard.

• 10 Januari 2006 - 16:24

Mieke:

Hoi René.
    Fijn dat je goed bent aangekomen. Leuk om op deze manier wat te zien van jouw ervaringen daar!
    Genoeg voor je te doen daar zo te zien.
    Veel succes daarbij.
    Groetjes, Mieke

• 10 Januari 2006 - 16:27

Bart Luining:

Rene, kun je ons ook wat inzage geven in het hoe en waarom van hun levensomstandigheden?

• 10 Januari 2006 - 18:48

Rene Van Herk:

Hoi Rene,

ik zie het wel, ge het nog werk zat doar.

Nieuws van het front: Ons Hanske uit Bladel is weer boven water. Hij heeft een bedrijf gekocht in de buurt van Den Bosch (details later)

groetjes uit Oers
    "junior"

• 10 Januari 2006 - 19:00

Lisette:

He Rene,

Goed te zien dat je gezond bent aangekomen en leuk om op deze manier jouw grote droom een beetje mee te mogen dromen.
    Wens jou en Nanko veel succes toe met deze ondernemingen!

Groeten Lisette

• 10 Januari 2006 - 21:07

Ernst Verkuil:

Rene,
    Er schijnt licht in je 'voetbalstadion'.
    laat het je werk verlichten Er veel eer te behalen met egaliseren, legaliseren en trainer-en.
    'Vimos vemos vinceremos'.

• 11 Januari 2006 - 07:05

Toon Uit Vessem:

Oi Rene

Aan belangstelling vanuit Nederland ontbreekt het in ieder geval niet. De eerste foto's laten inderdaad wel zien dat er voor jou nog wel werk aan de winkel is. De traptechniek van die gasten is blijkbaar nog niet geweldig want ik zie dat ze met man en macht op zoek zijn naar de bal in de struiken. Maak er wat van

• 11 Januari 2006 - 09:03

John Van Den Boogaard:

Beste Rene, zo te zien gaat het goed met je. Ik ben met mijn reis bezig naar Curritiba. Als het enigzins mogelijk is probeer ik een tussenstop te regelen om bij jou op bezoek te komen. Vertrek is op 20/1/'06 aankomst 21/1/'06 vroeg in de morgen. Dan moet ik weer doorreizen op 22/1/'06 's avonds. Ik moet namelijk 23/1/'06 bij mijn klant zijn voor een hele week. Als het me lukt laat ik het je z.s.m. weten. Natuurlijk is het de vraag of jij uberhaupt tijd hebt om gasten te ontvangen, want ik zie dat je erg druk bent. Laat a.u.b. even iets van je horen. Het gaat je goed en wellicht tot in Rio. Groetjes John.

• 11 Januari 2006 - 18:25

Anke:

oei,
    ik begrijp uit je mailtje dat je alleen al met een dansMUZIEKJE
    letterlijk iemand op de tenen trapte.....
    be careful!

• 12 Januari 2006 - 06:30

Bart Luining:

De mail met daarin de mafiastructuur in de favela's werkte zeer verhelderend. Het lijkt m e heel vermoeiend om zo allert te moeten zijn op hetgeen je zegt en doet. Goed te horen dat je gisterenmiddag kon gaan beginnen met de trainingen.Teun en ook de rest van de neven hebben geen bezwaar als je van de 7 euro 5 prijsjes gaat kopen. Groeten ook namens de rest hier.

• 12 Januari 2006 - 11:49

Guus Luining:

lieve Rene leuk dat je er prijsjes mee koopt van het geld van ons waneer is die carnavalsoptocht waar jij in mee gaat lopen als ddie optocht is wil je dan een foto van jou en de optocht opzetten ik ben wel benieuwd.

Guus

• 12 Januari 2006 - 12:51

Adje:

Hoi René, zo ver weg en toch dichtbij. Leuk om de foto's te bekijken. Ben voorzichtig daar en succes met je plannen.

• 12 Januari 2006 - 20:57

Annelies Hoekx:

Beste René,

Ik wens je heel veel succes en plezier bij alle goede dingen die je daar in Brazilie doet. Boa sorte!! Ciao, Annelies Hoekx de Portugal

• 12 Januari 2006 - 20:57

Annelies Hoekx:

Beste René,

• 29 Januari 2006 - 16:10

Cida:

Hi, René,
    I'm here just to congratulate you for your humanitarian and important job in Brazil, a poor country it'needs a lot this kind of help.
    As a Brazilian citizen, I’m extremely grateful to all of you are doing. Thank you for doing what needs to be done.
    Cida Cordeiro